Adatvédelmi Szabályzat

Kedves Kollégák!

A Tescónál sok személyes adatot kezelünk. Személyes adat minden olyan információ, amely egy magánszemélyhez kapcsolódik vagy amelyből egy magánszemély beazonosítható – személyes adat például a Clubcard szám, a társadalombiztosítási azonosító jel vagy a lakcím és a CCTV kamera felvétele. Elkötelezettek vagyunk az általunk használt, tárolt és megosztott személyes adatok védelmének biztosítása iránt – ezt az elkötelezettségünket az Adatvédelmi Szabályzatban is rögzítettük.

Egy új Munkavállalói Adatvédelmi Szabályzatot dolgoztunk ki (a közép-európai Adatvédelmi Szabályzaton felül), amely összhangban van az Általános Adatvédelmi Rendeletben (GDPR) foglalt új adatvédelmi előírásokkal. Ennek az új szabályzatnak az a célja, hogy a legfontosabb adatvédelmi tudnivalókról adjon tájékoztatást részetekre. Mind a négy közép-európai Tesco leányvállalatnál alkalmazandó és – többek között – azt tartalmazza, hogy hogyan és milyen célból gyűjtjük és használjuk a személyes adataitokat, milyen típusú személyes adatokat gyűjtünk tőletek, és kivel osztjuk meg a személyes adataitokat. A szabályzat arról is tájékoztatást nyújt, hogy milyen jogaitok és választási lehetőségeitek vannak a személyes adataitokkal kapcsolatban, ilyen például a személyes adataitokhoz való hozzáférés, a személyes adataitok törlése vagy továbbítása.

Az új szabályzat bemutatásával párhuzamosan tájékoztatni szeretnénk benneteket arról is, hogy bevezettük a Szabályzatban felsorolt jogaitok gyakorlásához kapcsolódó új folyamatot is, arra az esetre, ha például az általunk kezelt személyes adataitokról szeretnétek másolatot kapni, vagy szeretnétek a személyes adataitok aktualizálását kérni. Az ilyen típusú kéréseiteket, kérjük, erre az e-mail címre küldhetitek: colleaguedata@tesco.com.

A szabályzat letölthető formátumban alább érhető el: