Egészséges életmód

Magyarországon a becslések szerint 1,5 millióan szenvednek cukorbetegségben, és a lakosság körülbelül 35-40 százaléka laktózérzékeny, az egyébként ritkának tűnő lisztérzékenység pedig a népesség 1-2 százalékát érinti. Szervezetünk allergiás reakcióit és a betegségek kialakulását sajnos nem tudjuk befolyásolni, a megfelelő ételek választásával azonban megelőzhetjük a problémákat. A speciális táplálkozás viszont gyakran nem döntés kérdése, hiszen bizonyos betegségek egész életen át tartó diétát igényelnek. Mindemellett egyre többen választják a kiegyensúlyozott táplálkozást, amelynek elengedhetetlen kellékei a gondos odafigyeléssel készült, egészséges alapanyagok.

A Tescónál nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy az ételintoleranciában, cukorbetegségben érintett, valamint a kiegyensúlyozott táplálkozást követő vásárlóik is megtalálják a megfelelő alapanyagokat. Már az első hazai áruház megnyitása óta forgalmazunk speciális élelmiszereket, hogy így segítsünk a családoknak újra felfedezni az étkezés örömét, és megkönnyítsük számukra az egészségesebb választást.

Nemrég megújítottuk és szélesítettük kínálatunk, így már 820 féle speciális szárazáru terméket és 123 féle frissárut kínálunk vásárlóinkak. A kibővült kínálatban összesen 308 féle bio, 152 hozzáadott cukor nélküli, 150 gluténmentes, 38 csökkentett laktóztartalmú és 295 speciálisan a kiegyensúlyozott táplálkozás részét képező termék kapható.

A nagyrészt hazai beszállítóktól származó termékek kiválasztását az egyedi színkódolásuk segíti az áruházakban: a biotermékek zöld, a hozzáadott cukor nélküli termékek kék, a gluténmentes termékek narancssárga, a csökkentett laktóztartalmú termékek lila, míg a kiegyensúlyozott táplálkozás részét képező termékek rózsaszín jelölést kaptak.