Élelmiszergyűjtés a Tesco áruházakban

Az élelmiszergyűjtés a vásárlói aktivitás növelésének népszerű és sikeres módja, melynek keretében a vásárlók, sőt a kollégáink is segíthetnek a rászorulókon. A legutóbbi hasonló rendezvény 2015 karácsonyán hatalmas siker volt, segítségetekkel a közép-európai régióban több mint 1 millió adag ételt sikerült összegyűjteni. A következőkben a gyűjtések hátteréről olvashattok, és beküldhetitek a saját képeiteket, történeteiteket is.

A Tesco évek óta szervez élelmiszergyűjtést a közép-európai piacain: ezek közös célja a rászorulók megsegítése. A programok remekül tükrözik, hogy a Tesco miként vonja be vásárlóit és munkatársait, hogy egyesült erővel jó ügyet szolgáljanak, és életre keltsék a Tesco vállalati értékét, miszerint „Hisszük, hogy egy kis figyelmesség csodákra képes”.

_PBL4145A Tesco áruházakban minden évben több tucat lelkes önkéntes állítja fel az aprócska standot, ahonnan megszólítják a vásárlókat, és tartós élelmiszer felajánlására kérik őket. Ti is bizonyára találkoztatok már a helyi partnerek önkénteseivel, Magyarországon az Élelmiszerbank és a Vöröskereszt önkéntesei foglalkoznak ezzel. Könnyen lehet, hogy segítettetek is nekik a vásárlók figyelmét felhívni, vagy épp ti is felajánlottatok némi élelmiszert. Köszönjük a részvételt.

A Tesco munkatársai, a helyi civil szervezetek és a vásárlók együttműködésének eredményeképp a tavalyi volt az eddigi legsikeresebb karácsonyi élelmiszergyűjtési akciónk a közép-európai térségben. Összesen 419 tonna élelmiszert ajánlottak fel áruházainkban, melynek segítségével 1 046 088 adag étellel segíthetjük a rászorulókat. A Tesco ezen felül felajánlotta az összegyűjtött adományok 20%-át, ami felbecsülhetetlen segítség volt a helyi civil szervezetek működését és kapacitását illetően.

Olvass tovább ITT érdekes történeteket a Karácsonyi adománygyűjtő akcióról.

_PBL4128

 

Tesco Élelmiszergyűjtés - Infografika