Magyarországon immáron hetedik alkalommal összesen 42 700 000 Ft-tal támogatjuk 61 körzet összesen 181 közösségi projektjét. A közösségi programban helyi jótékonysági vagy közösségi szervezetek (egyesületek, szövetségek, alapítványok, szociális szövetkezetek, nonprofit kis- és középvállalkozások, közoktatási intézmények, informális csoportok) vehetnek részt. A Tesco a szavazatok számának függvényében egyenként 400 000 Ft, 200.000 Ft, vagy 100.000 Ft támogatásban részesíti a helyi közösség javát szolgáló pályázatokat. A 7. fordulóban először egy 400 000 forint értékű különdíjat is kiosztunk, mellyel a kreativitást, a kidolgozottságot, az innovációt és a fenntarthatóságot díjazzuk.

A pályázat témája lehet

  • a helyi közösségek környezetének megszépítése, illetve a helyi közösségi élet előmozdítására irányuló kezdeményezések,
  • oktatás, képességfejlesztés rászoruló gyermekek, fiatalok és felnőttek számára,
  • egészséges életmód, egészségmegőrzés – egészséges életmód/táplálkozási szokások kialakítását célzó projektek.

A program egyedülálló lehetőséget biztosít vásárlóink és munkatársaink számára, akik kiválaszthatják, hogy a saját közösségükben (körzetükben) melyik program nyerje el a támogatást. Emellett kiváló lehetőség ez nekünk és csapatainknak, hogy részt vegyünk a helyi közösség életében, vagy támogassuk azt a szervezetet, amely a helyi közösség érdekében együttműködik az áruházzal. Tájékoztasd a szervezetet a pályázati lehetőségről, vagy adj ajánlást a projekthez, esetleg önkéntesként segédkezz a projekt megvalósításában. Az aktív hozzáállás segíthet, ha az adott szervezet nyeri a támogatást. Közösen jó történeteket írunk!

A hatodik forduló eredményeit ITT olvashatjátok.

Az „Ön választ, mi segítünk” program 3 szakaszból áll: 

I. Pályázati szakasz: 2019. október 7. – november 15.

II. Szavazási szakasz: 2020. január 20. – február 16.

III. Eredményhirdetés: 2020. március 

A programmal kapcsolatos aktuális információkat a www.tesco.hu\kozosseg oldalon találjátok.