Magyarországon immáron kilencedik alkalommal összesen 42 000 000 Ft-tal támogatjuk 60 körzet összesen 180 közösségi projektjét. A közösségi programban helyi jótékonysági vagy közösségi szervezetek (egyesületek, szövetségek, alapítványok, szociális szövetkezetek, nonprofit kis- és középvállalkozások, közoktatási intézmények, informális csoportok) vehetnek részt. A Tesco a szavazatok számának függvényében egyenként 400 000 Ft, 200.000 Ft, vagy 100.000 Ft támogatásban részesíti a helyi közösség javát szolgáló pályázatokat.

A pályázat témája lehet

  • A helyi közösségek környezetének megszépítésére, illetve a helyi közösségi élet előmozdítására irányuló kezdeményezések támogatása – a környezet szépítése, védelme, zöldítése és/vagy beruházás jellegű fejlesztése a helyi közösség részvételével; továbbá a helyi közösségi élet fejlesztése
  • Oktatás, képességfejlesztés rászoruló gyermekek, fiatalok és felnőttek számára,
  • Egészséges életmód, egészségmegőrzés – egészséges életmód/táplálkozási szokások kialakítását célzó projektek,
  • COVID egészségügyi kezdeményezések – a járvány következtében különösen rászorulóvá váló csoportok támogatása; kiemelten a higiéniai és egészségügyi eszközök biztosítását célzó kezdeményezések.

A program egyedülálló lehetőséget biztosít vásárlóink és munkatársaink számára, akik kiválaszthatják, hogy a saját közösségükben (körzetükben) melyik program nyerje el a támogatást. Emellett kiváló lehetőség ez nekünk és csapatainknak, hogy részt vegyünk a helyi közösség életében, vagy támogassuk azt a szervezetet, amely a helyi közösség érdekében együttműködik az áruházzal. Tájékoztasd a szervezetet a pályázati lehetőségről, vagy adj ajánlást a projekthez, esetleg önkéntesként segédkezz a projekt megvalósításában. Az aktív hozzáállás segíthet, ha az adott szervezet nyeri a támogatást. Közösen jó történeteket írunk!

A nyolcadik forduló eredményeit ITT olvashatjátok.

Az „Ön választ, mi segítünk” program 3 szakaszból áll: 

I. Pályázati szakasz: 2021. március 29. – május 7.

II. Szavazási szakasz: 2021. június 14. – július 11.

III. Eredményhirdetés: 2021. július 

A programmal kapcsolatos aktuális információkat a www.tesco.hu\kozosseg oldalon találjátok.