Országos partnereink

Európai és helyi közösségi programjaink mellett évek óta szorosan dolgozunk együtt olyan országos szervezetekkel, melyek hátrányos helyzetű emberek támogatásával foglalkoznak, vagy az általuk végzett munka egyedülálló, és fontos vállalatunk számára.  Jöjjön most egy rövid bemutatás róluk, bár már sokan találkozhattatok velük!

Magyar Élelmiszerbank Egyesület

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület egy non-profit szervezet, amelynek célja, hogy kapcsolatot teremtsen az országunkban felhalmozódó élelmiszerfeleslegek és az arra rászorulók között, ezzel elősegítse a szegénység, az éhezés és az alultápláltság csökkenését Magyarországon.  2005 szeptemberében Budapesti Élelmiszerbank Egyesületként kezdte meg működését, de hónapok alatt „kinőtte” a főváros határait. 2006 májusában már Magyar Élelmiszerbank Egyesületként, 8 hónapos ideiglenes tagság után teljes jogú tagja lett az Európai Élelmiszerbankok Szövetségének.

Az Élelmiszerbank felkutatja és összegyűjti a hipermarketekben, gyárakban és feldolgozóüzemekben fölöslegessé vált és megsemmisítés előtt álló élelmiszereket, amelyek kereskedelmi forgalomba valamiért nem hozhatók, de minőségileg fogyaszthatók, majd adomány formájában eljuttatja a hozzáértő karitatív szervezetekhez és önkormányzati intézményekhez, akik ingyenesen szétosztják ezen termékeket a rászoruló emberek között. Az Élelmiszerbank magánszemélyeket közvetlenül nem támogat.

Hol találkozhattál velük?

 • 2007 óta dolgozunk együtt az Élelmiszerbankkal, hogy az áruházainkban keletkező élelmiszerfelesleg ne hulladékként végezze, hanem még fogyaszthatósági időn belül eljusson a rászorulókhoz. Jelenleg már hipermarketeink több mint fele részt vesz ebben az Élelmiszermentő programban.
 • Minden év októberében, az Élelmezési Világnap kapcsán látványos akcióval hívja fel a figyelmet az Élelmiszerbank a pazarlásra. Ehhez az akcióhoz, az Adománykonvojhoz a Tesco is csatlakozik, hiszen számunkra is fontos, hogy minél kevesebb emberi fogyasztásra alkalmas élelmiszer kerüljön pazarlásra.
 • Minden novemberben segítjük az Élelmiszerbank tartós élelmiszergyűjtő akcióját, mely 2016. november végén ismét megrendezésre kerül.
 • Kattints a térképre és nézd meg, hogy melyik áruházaink vesznek részt az Élelmiszerbankkal közös Élelmiszermentő programban.

 Magyar Ökumenikus Segélyszervezet

okumenikus

Az 1991-ben alapított Ökumenikus Segélyszervezet Magyarország egyik legnagyobb, nemzetközileg is elismert karitatív szervezete. Az alapító egyházak összefogása ma már szakemberek, önkéntesek, adományozók és felelős vállalati partnerek egyre bővülő közösségeként segíti a bajbajutottakat és nélkülözőket. A Segélyszervezet a nemzetiségi, vallási és világnézeti hovatartozásra való tekintet nélkül, a legszigorúbb szakmai és átláthatósági követelményeknek megfelelve nyújt segítséget a rászorulóknak: ételt az éhezőknek, otthont az otthontalanoknak, esélyt az esélyteleneknek.

 

Hol találkozhattál velük?

 • 2010 óta szervezünk közös adománygyűjtési akciókat, hogy a rászoruló családokat támogassuk. Az adománygyűjtő kampányok sikere évről évre egyre nagyobb:
  • 7 millió Ft (szeretet.éhség, 2010 karácsony),
  • 20 millió Ft (szeretet.éhség, 2011 karácsony),
  • 55 millió Ft (szeretet.éhség, 2012 karácsony),
  • 63,2 millió Ft (szeretet.éhség, 2013 karácsony)
  • 56,7 millió Ft, amit a Tesco megduplázott (Felhőtlen Gyermekkor, 2014 tavasz)
  • 80,9 millió Ft (szeretet.éhség, 2014 karácsony)
  • 72,3 millió Ft (Felhőtlen Gyermekkor, 2015 tavasz)
  • 105,8 millió Ft (szeretet.éhség, 2015 tél)
 • Önkéntes munkák:
  • Munkatársaink évente 1-2 alkalommal vesznek részt olyan önkéntes munka programokon, melyek a Segélyszervezet céljait támogatják, vagy a Segélyszervezet telephelyein kerülnek megrendezése.
  • 2014 decemberében jótékonysági mézeskalács sütésen vett részt 5-8 kollégánk.
  • Legutóbb kb. 15-20 munkatársunk vett részt a Csepelen kialakítandó, „védett ház” (a családon belüli erőszak elől menekülő családtagok befogadó helye) felújításában.
 • Munkatársak segítése:

2015 tavaszán indult el „Amikor segítségre van szükség…” program, mely a krízishelyzetbe került kollégák számára nyújt segítséget, tanácsadást, kiutat a nehézségekből. A megadott elérhetőségeken a Segélyszervezet szakemberei fogadják a kollégáinkat, akik sok esetben szégyellik munkahelyükön feltárni problémáikat, hatékony segítség nélkül azonban egyre súlyosabb helyzetbe kerülhetnek.

Magyar Vöröskereszt

vöröskereszt37

A Magyar Vöröskereszt 1881-ben jött létre. Megalakulását a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága 1882. évben ismerte el. A Magyar Vöröskereszt 1921-től tagja a Vöröskereszt és Vörösfélhold Társaságok Nemzetközi Szövetségének.

A Magyar Vöröskereszt fő célkitűzései az élet, az egészség védelme, az emberi személyiség tiszteletben tartása, az emberi szenvedés, szociális gondok enyhítése, a betegségek megelőzése, a fegyveres konfliktusok, katasztrófák áldozatainak megsegítése, a Genfi Egyezményekből adódó feladatokban való közreműködés, a nemzetközi humanitárius jog, a Vöröskereszt alapelveinek terjesztése, a társadalmi szolidaritásra nevelés, ezt a Magyar Vöröskeresztről szóló 1993. évi XL. törvény is megerősíti

Hol találkozhattál velük?

 • A nyaranta megrendezésre kerülő Országos Véradó Napokat a Magyar Vöröskereszt közreműködésével szervezzük, de ők veszik fel veletek a kapcsolatot, ha egy-egy városban, a helyi közösségben szeretnének véradást szervezni. Lehetőségeinkhez mérten támogatjuk munkájukat.
 • A Vöröskereszt a kiemelt partnere a katasztrófavédelmi szervezeteknek, amikor egy-egy katasztrófa helyzetben azonnali segítségre van szükség. Talán ti is emlékeztek a 2013 márciusában kialakult rendkívüli hó helyzetre, a sajnos rendszeresnek mondható árvizekre, illetve legutóbb a menekülthelyzet okozta kihívásokra. A Tesco, áruházain keresztül minden esetben hatékony és fontos támogatást tudott nyújtani.
 • Karácsonykor minden hipermarketünk segíti a Vöröskereszt tartós élelmiszergyűjtő akcióját, mely 2016. decemberében is megrendezésre kerül.